Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti

Opći uvjeti poslovanja su sastavljeni u skladu s važećim propisima Republike Hrvatske, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim uvjetima za e-poslovanje. Kupnjom korisnik postaje kupac. Kupnjom na maskice-emde.com.hr i na FB @maskice.emde potrošač potvrđuje da dozvoljava da Trgovac pohranjuje, obrađuje i koristi osobne podatke posredovane preko weba , e-maila ili FB massengera prilikom kupnje u slijedeće svrhe: promociju prodajnog asortimana, pružanje usluga, telefonske pozive, slanje SMS poruka i e-maila, pozivanje na različite organizirane događaje, anketiranje, segmentaciju klijenata, statističke obrade podataka. Svatko može u bilo koje vrijeme pismeno ili putem kojeg drugog komunikacijskog kanala zahtjevati da upravitelj osobnih podataka trajno ili privremeno prekine s upotrebom osobnih podataka u svrhu neposrednog traženja. Ovi Opći uvjeti poslovanja definiraju poslovanje internetske trgovine, prava i obveze posjetitelja, korisnika i kupca te poslovni odnos između Trgovca te korisnika i kupca proizvoda iz ponude internet trgovine.

Pristup informacijama

Trgovac se obvezuje, da će korisniku uvijek biti na raspolaganju: 
-podaci o identitetu poduzeća (ime i mjesto obavljanja poslovne djelatnosti, broj registra)
-podaci o kontaktu, koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju s Trgovcem (e-mail adresa, telefon,)
-informacije o bitnim karakteristikama proizvoda, odnosno, uslugama iz ponuda web trgovine, uključujući i poslije-prodajne usluge
-informacije o dostupnosti proizvoda odnosno uslugama internet trgovine
-način i uvjeti dostave proizvoda, odnosno, izvršenje usluga, osobito mjesto i rok dostave
-informacije o načinu plaćanja
-informacije o roku trajanja ponuda iz internet trgovine
-informacije o razdoblju (roku) u kojem je moguće odustati od ugovora i uvjeti za odustanak
-informacije o mogućnosti vraćanja proizvoda, te o tome koliki je trošak korisnika kada vraća proizvod
-informacije o postupku s pritužbama korisnika, te podaci o kontaktnoj osobi Trgovca zaduženoj za odnose i komunikaciju s korisnicima

Uvjeti prodaje

Naše proizvode možete naručiti svakim danom uključujući subotu, nedjelju i blagdan, putem Facebook stranice, putem e-maila, putem web stranice ili putem mobitela. Cijene proizvoda izražene su u kunama i sadrže PDV , te ne uključuju trošak poštarine. Naručene proizvode možete platiti pouzećem, osobno preuzeti na području Zagreba, Karlovca ili Šibenika doći na naše prodajno mjesto. Ukoliko ste se odlučili za plaćanje na naš žiro račun , proizvode ćemo Vam poslati odmah po vidljivoj uplati na našem računu. Ukoliko ste se odlučili za plaćanje pouzećem, proizvode ćemo vam poslati isti dan za narudžbe preuzete do 15:00 sati , za narudžbe preuzete iza 15:00 sati poslat ćemo najkasnije idući radni dan , te ste dužni prilikom preuzimanja pošiljke platiti proizvode + trošak dostave.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

Uvjeti dostave

NOVA STRANICA D.O.O obvezuje se poslati naručene proizvode kupcu u roku od 24 sata od zaprimljene narudžbe. Naručena roba šalje se radnim danom (ponedjeljak-petak). Proizvodi će biti dostavljeni od strane Hrvatske pošte na Vašu adresu koju ste odabrali za dostavu. Dostavu robe vrši HP D.D. i to isključivo na području Republike Hrvatske. Za pošiljke unutar Hrvatske šaljemo na trošak i rizik kupca. Za kupnju iznad 200,00 KN svim našim kupcima darujemo poklon po našem izboru u vrijednosti od 50,00 kn. ili besplatnu dostavu. Pošiljku u tom slučaju dostavlja HP D.D. u roku 1 do 5 radna dana. Uvjete i cjenik poslovanja HP D.D. možete pogledati na njihovim internet stranicama.

Dostava za grad Zagreb , Karlovac i Šibenik

Robu je moguće podići osobno. Robu je također moguće primiti putem HP-a.

Dostava po HRVATSKOJ

Robu dostavljamo putem HP D.D. Cijena dostave za Hrvatsku iznosi 23,00 kn. Rok dostave naručenog paketa je do 3 radna dana od dana zaprimanja narudžbe. Dostava na otoke je do 5 radnih dana. Sveukupni iznos narudžbe (iznos artikla + poštarina) plaćate djelatniku H.P. prilikom preuzimanja paketa.

Oblici plaćanja

- jednokratno
- internet bankarstvo
- opća uplatnica
- virman
- pouzećem (HP)
- osobno

Sve cijene uključuju PDV.

U smislu općih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja plaća proizvod i uslugu dostave posredstvom web stranice i ili FB stranice. Prihvaćanjem općih uvjeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni.

Oštećena pošiljka

Ako je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate. Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

Reklamacije

E-mail adresa za reklamacijske upite je info@maskice-emde.com.hr

FB : @maskice.emde (messenger)

ROK ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom , elektroničkom poštom ili preko FB messengera u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte.

Rok za jednostrani raskid ugovora iznosi 14 dana od dana kada je roba koja je predmet ugovora predana u posjed kupca.

POVRAT UPLAĆENOG IZNOSA
Povrat novca izvršiti ćemo tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

POVRAT ROBE
Robu vratite ili je predajte nama (NOVA STRANICA D.O.O. , Naselje M.Marulića 10/D , 47000 Karlovac) bez nepotrebnog odgađanja , a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

TROŠKOVI POVRATA ROBE
Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

ODGOVORNOST POTROŠAČA ZA UMANJENJE VRIJEDNOSTI ROBE
Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

OBRAZAC O JEDNOSTAVNOM RASKIDU:
Obrazac o jednostavnom raskidu ugovora ispunite na listu papira na sljedeći način:

1. IME, PREZIME I ADRESA POTROŠAČA:
2. PRIMA: NOVA STRANICA D.O.O., Naselje M.Marulića 10/D , Karlovac 47000
3. Ja _________________ ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji sljedeće robe/za pružanje sljedeće usluge (odabrati)____________________, naručene/primljene dana ____________________
4. Potpis potrošača (ako se ispunjava obrazac na papiru)
5. datum

OBAVIJEST O POSTOJANJU ODGOVORNOSTI ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE
Odredbama članka 4. stavak 2. Zakona o zaštiti potrošača, propisano je da na obaveznopravne odnose između potrošača i trgovca primjenjuju se odredbe Zakona o obaveznim odnosima, a člankom 43. stavak 2. istog Zakona u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu na odnose potrošača i trgovca primjenjuju se odredbe Zakona o obaveznim odnosima o odgovornosti za materijalne nedostatke stvari. Prava koja pripadaju potrošaču na temelju pravila o odgovornosti za materijalne nedostatke definirana su člancima 400. do 422. Zakona o obaveznim odnosima (NN br. 35/05, 41/08., 125/11.), a odredbama članka 403. stavak 4. propisano je da kod potrošačkig ugovora potrošač kao kupac nije obavezan pregledati stvar niti dati na pregled, ali je obavezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak, a najkasnije u roku od dvije godine od prijelaza rizika na potrošača.

Ukoliko ustanovite, prilikom prve uporabe, da je proizvod kojeg ste dobili neispravan ili njime niste zadovoljni, molimo vas da nas kontaktirate pošaljite nam informacije sa brojem računa i opisom reklamacije e-mailom na info@maskice-emde.com.hr ili preko FB : @maskice.emde (messenger)

Poslat ćemo Vam potvrdu primitka reklamacije i, temeljem Vašeg opisa reklamacije, informaciju o tome:
· može li se proizvod zamjeniti za novi,
· može li se za proizvod vratiti novac,
· ili da je proizvod potrebno poslati u ovlašteni servis.

U slučajevima kad se proizvod može zamjeniti za novi i kad se za proizvod može vratiti novac, potrebno je da nam pošaljete artikl koji želite vratiti na našu adresu . Kad proizvod stigne na skladište, šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod bit će odrađena unutar 2-3 dana, a najkasnije nakon 15 dana. U suprotnom nas kontaktirajte e-mailom na: info@maskice-emde.com.hr ili preko FB : @maskice.emde (messenger)

Povrati ispravne robe

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, roba kupljena na daljinu (kada se ne radi o osobnom preuzimanju nego se šalje kurirskom službom) može se vratiti (o svom trošku) u roku najkasnije 14 dana od dana primitka, isključivo u svojoj originalnoj i neoštećenoj ambalaži na adresu poslovnice NOVA STRANICA D.O.O., Naselje M.Marulića 10/D , Karlovac 47000 s naznakom - Povrat robe. Uz robu koja udovoljava povratu, obavezno mora biti priložen jamstveni list, kopija računa i pisana obavijest o raskidu ugovora sa brojem računa na koji da izvršimo povrat sredstava. U suprotnom povrat nećemo biti u mogućnosti obraditi. Povrat robe isključuje robu koja je korištena i/ili kojoj je vidljivo oštećena ambalaža. Ukoliko je ambalaža oštećena ili nedostaju neki dijelovi povrat će biti odbijen. Troškove transporta snosi kupac.

Ne odgovaramo za krivo naručenu robu. U slučaju povrata ispravne robe (ako je više artikala - dovoljno da je jedan ispravan) kupac snosi troškove dostave. Roba mora biti vraćena prodavatelju u neoštećenoj i orginalnoj ambalaži, sa svim priloženim dokumentima i pripadajućom opremom. Povrat mora biti unaprijed dogovoren.

Informacije na web stranici i FB stranici

NOVA STRANICA D.O.O ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na web i FB stranicama ažurnim i točnim.

NOVA STRANICA D.O.O . ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na internet i FB stranicama. NOVA STRANICA D.O.O se obvezuje u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i kontaktirati kupca da se osobno dogovori o alternativnim rješenjima. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju. Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na E-mail info@maskice-emde.com.hr , FB : @maskice.emde (messenger)

Cijene u valutama

Sva plaćanja će se vršiti u hrvatskoj valuti (HRK).

CIJENE

NOVA STRANICA D.O.O. zadržava pravo promjene cijena, a cijenu u svakom trenutku možete provjeriti na web stranici www.maskice-emde.com.hr ili upitom na FB massenger

Uvjeti korištenja

Stranica www.maskice-emde.com.hr i FB @maskice.emde je u vlasništvu tvrtke NOVA STRANICA D.O.O . Za vrijeme korištenja primjenjuju se ovdje navedena pravila i Uvjeti korištenja kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. Zadržavamo pravo promjene ovih pravila i Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

Autorsko pravo

Stranica www.maskice-emde.com.hr i FB @maskice.emde je u vlasništvu tvrtke NOVA STRANICA D.O.O. Sav sadržaj na www.maskice-emde.com.hr i FB @maskice.emde kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotipi), ikonice, audio i video zapisi, digitalni downloadi, softverski paketi i podaci vlasništvo su tvrtke NOVA STRANICA D.O.O. ili naših partnera i zaštićeni su domaćim i međunarodnim propisima o zaštiti autorskog i srodnih prava odnosno prava industrijskog vlasništva i njihova neovlaštena uporaba predstavlja povredu propisa o zaštiti prava intelektualnog vlasništva.

Elektronička komunikacija

Kada posjetite stranicu www.maskice-emde.com.hr ili FB @maskice.emde , pošaljete elektronsku poštu (e-mail), pošaljete poruku na WhatsApp ili Viber s nama komunicirate elektronski. Ovime pristajete na elektronsku komunikaciju s NOVA STRANICA D.O.O. Mi s Vama komuniciramo putem e-maila , messengera na FB ,WhatsAppa ili Vibera. Ovime pristajete na sva pravila, upozorenja, obavijesti i ostale poruke putem kojih mi komuniciramo s Vama. Nije dozvoljeno korištenje neispravnih ili tuđih e-mail adresa, impersonizacija druge osobe i/ili organizacije ili bilo kakvo drugačije navođenje na krivi izvor sadržaja i komunikacije.

Prijava povrede i zaštite prava

NOVA STRANICA D.O.O. poštuje prava intelektualnog vlasništva i druga prava trećih osoba. Ako vjerujete da je Vaše djelo kopirano ili su na bilo koji drugi način povrijeđena Vaša prava, molimo Vas da nas o tome obavijestite.

Prigovori i sugestije

Sukladno odredbi članka 8. Zakona o zaštiti potrošača (NN 79/07, 125/07, 79/09), obaviještavamo Vas da nam eventualne

Prigovore možete uputiti putem e-mail-a na info@maskice-emde.com.hr ili pisanim putem na adresu NOVA STRANICA D.O.O. , Naselje M.Marulića 10/D , 47000 Karlovac.
Na upućeni prigovor dužni smo Vam odgovoriti najkasnije u roku od 15 dana od dana kada je isti zaprimljen.

Izjava o privatnosti

Vaši podaci kod nas uvijek pažljivo zaštićeni. Sve posredovane informacije su zaštićene od pristupa treće strane, što vam osigurava bezbrižno i nesmetano poslovanje s pružateljem usluga. Ova pravila o privatnosti mogu se izmijeniti ili dopuniti u bilo kojem trenutku, bez prethodne najave ili obavijesti. Korištenjem ove web stranice nakon izmijene ili ažuriranja korisnik potvrđuje da je suglasan s izmjenama i dopunama. Zaštita vaših osobnih podataka znači:
-Nikada nećemo zlouporabiti vaše osobne podatke na bilo koji način.
-Vaš kontakt i osobne podatke nećemo nikada dati bilo kojoj trećoj strani.
-Vaš kontakt i osobni podaci mogu se otkriti trećoj strani samo uz vašu dozvolu.

Sve naše online aktivnosti su u skladu s europskim zakonodavstvom (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC i Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) i nacionalnim zakonodavstvom Republike Hrvatske (Zakon o zaštiti osobnih podataka, Zakon o elektroničkom poslovanju, itd.). Rukovanje informacijama koje davatelj dobiva o vama kada posjetite i koristite našu internet stranicu, podliježe politici privatnosti.Prikupljanje i obrada osobnih podatakaOsobni podaci su informacije koje vas identificiraju kao pojedinca: Vaše ime i prezime, e-mail ili poštanska adresa, i sl. Pružatelj usluga ne prikuplja osobne podatke, osim kada ste vi to omogućili, odnosno kad se složite s time. Trgovac će vaše osobne podatke koristiti isključivo za ispunjavanje Vaših narudžba ili za opću komunikaciju s vama. Trgovac neće posredovati vaše osobne podatke trećim stranama.Sloboda izbora Vi kontrolirate informacije koje pružate o sebi. Kad god pristupate internet stranici, općeniti, ne-osobni podaci (preglednik korisnika, broj posjeta, prosječno vrijeme posjeta na stranicama, posjećene stranice) bilježe se automatski (ne kao dio prijave). Ove informacije koristimo za mjerenje atraktivnosti naše internet stranice i poboljšanje sadržaja i upotrebljivosti. Vaši podaci nisu podložni daljnjem razmatranju i nisu otkriveni trećim stranama. Kolačići su neprimjetni dokumenti koji se privremeno čuvaju na tvrdom disku i omogućuju da naša stranica prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite na internet stranici. Pružatelj koristi kolačiće samo kako bi prikupio informacije koje se odnose na korištenje internet stranice. Trgovac ulaže sve svoje napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka. Vaši podaci su konstantno zaštićeni od gubitka, uništavanja, krivotvorenja, manipulacije i neovlaštenog pristupa ili neovlaštenog otkrivanja.Pravo na informacije Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi naše politike zaštite privatnosti ili kako postupamo s vašim osobnim podatcima, slobodno nam se obratite. Kontaktirajte nas na info@maskice-emde.com.hr .Biti ćete obaviješteni u skladu sa vašim zahtjevom - u pisanom obliku te u skladu s važećim zakonodavstvom - koji su podaci, ako ih ima, prikupljeni tijekom posjete internet stranice. Objavljivanje promjena Svaka promjena u našim pravilima o zaštiti osobnih podataka bit će objavljena na ovim internet stranicama. Korištenjem internet stranice korisnik prihvaća i suglasan je sa cijelim sadržajem ove politike privatnosti. Vaši osobni podaci biti će trajno izbrisani nakon zakonskog roka od primitka pošiljke.

Internet i FB stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka NOVA STRANICA D.O.O. Stranice služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke. NOVA STRANICA D.O.O. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. NOVA STRANICA D.O.O. se obvezuje primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i spriječavanja eventualnih zlouporaba informacija.


Završni Uvjeti i odredbe

Ovi "Uvjeti" ("Ugovor") su ugovor između NOVA STRANICA D.O.O. , Naselje M.Marulića 10/D , 47000 Karlovac . "nas" i "vas" (korisnik-kupac). U ovom Ugovoru postavljeni su opći uvjeti korištenja internetske stranice maskice-emde.com.hr i FB @maskice.emde i bilo kojeg njenog dijela od svojih proizvoda ili usluga (zajednički, "Web stranica" , "FB stranica" ili "Usluge"). Prihvaćanje ovih uvjeta Prihvaćate da ste pročitali ove Uvjete poslovanja "Ugovor"

Korištenjem Web stranice maskice-emde.com.hr i FB : @maskice.emde ili njenih usluga korisnik prihvaća i suglasan je sa cijelim sadržajem ovih uvjeta poslovanja. Ukoliko niste suglasni s Uvjetima poslovanja , molimo Vas da ne koristite Web stranice maskice-emde.com.hr i                FB : @maskice.emde. 

Kontaktirajte nas

Ako imate pitanja o ovom Ugovoru, kontaktirajte nas.